Pages

08 June, 2012

Free from Resdung

Salam... morning. Semalam I did shared a diet tips. Today I wanna share sejenis ubat yang bagus untuk resdung. Actually, resdung ni semua orang ada. Sikit dan banyak je yang membezakan. Ada yang biasa-biasa... ada yang kronik. Mine... di tahap luarbiasa tapi tak kronik. Hurm... macam mana ye nak explain.... Macam ni. Bila ada habuk less in 3 minutes I will bersin tak berhenti. Kalau menyemas rumah, sapu sampah dan sebagainya... confirm akan gatal-gatal hidung, mata dan anak tekak. Berair hidung tu toksah cakap lah. Memang sengsara. Since I have a cat... lagilah agak menyulitkan. Sepatutnya tak boleh pon bela kucing.. tapi... aish... sayang sangat pada kucing sampai tak rela Bebo tak ada. So, pengambilan pelbagai jenis ubat resdung ibarat alah bisa tegal biasa. Cakap jek ubat resdung apa yang saya tak pernah try... semua pernah. Mana yang ada di jual di kedai-kedai jamu tu semua... saya beli dan cuba. Mula-mula ok tapi lama-lama... biasa jek. Dan saya pernah cuba sejenis ubat... yang mana kesannya... rambut saya banyak sangat gugur. Mungkin sebab ubat tu macam jamu, so panas. Tak sesuai dengan saya.

Husband saya pun ada resdung. Lebih teruk dari saya. Our main problem is.. BeBo suka kejut kami bangun tidur. He will climb up our bed... jalan-jalan di muka kami suruh kami bangun. And BeBo punya favourite position is... letakkan perut dia di muka saya. Dah la berat... berbulu. Macam teddy bear hidup. Jenuh nak alihkan dia. End up kami berdua bersin tak berhenti. BeBo... BeBo... So, my cousin told me ada satu ubat resdung yang bagus. Dia dulu menghidap resdung yang teruk. Sampai MC memanjang... Muka bengkak-bengkak.. Hidung berair tak berhenti.Sehingga dia jumpa satu ubat ni.

Btw, I wanna introduce you ubat "SUPER RESDONG" ejaannya memang macam ni. Botol dia macam kat bawah tu.

SUPER RESDONG keluaran Abu Dhabis Corporation Sdn. Bhd.

Packaging dia memang nampak macam cikai-cikai jek. Tapi kebagusannya tak cikai. Superb. Makan satu hari 2 biji. Satu biji pagi dan satu biji malam. InsyaAllah akan reda resdung. Saya dah 2 minggu makan ubat resdung ni. Alhamdulillah. Bangun pagi, hidung tak tersumbat seperti selalu. Tak ada dah bersin-bersin. Setakat sapu sampah, kemas-kemas rumah, lap-lap meja... Saya releks jek. Tak ada pon gatal-gatal. Macam ajaib ubat ni. My husband pun cakap benda yang sama. Ubat ni bagus. So, kalau anda menghidap resdung yang kronik, bolehlah cuba ubat ni. Tak mahal pun. Belas-belas ringgit je sebotol. Boleh dapatkan dikedai-kedai jamu. Mungkin ada kot. Tapi memang agak susah sikit nak cari ubat ni. Selamat mencari.

p/s: tak kira kita makan ubat apa pun, mencuba petua apa pun, jangan lupa niat... 'kerana Allah, dan hanya dengan izin-Nya akan berkesan ubat/petua ini'. Jangan lupa niat tau.


XOXO,

12 comments:

La Reine said...

Oh my, very useful la things u shared here. smlm lemon, i tried and memang berkesan, alhamdulillah, membuang, terbuang and di buang memanjang. Today ubat resdung pulak. Boleh suggest kat my little sister, sbb dia kalau dtg resdung tu, sampai bengkak mata (gatal, merah, berair). Tak sure ubat ni ada jual kat sini, sbb tak pernah nmpk. Tapi mesti cari ni. Terima kasihhh banyak2 for ur kind sharing. 'Sharing is Caring' :) again, fanxs mate ;)

Sha.Az said...

your welcome... i know how sengsara it is bile resdung datang menyerang... ubat ni memang susah sikit nak cari... but insyaAllah ada kot. btw, u can buy it online... ada akak yg jual ubat ni online... here the link...

http://kedaijamuwanita2u.blogspot.com/2011/02/kapsul-resdung.html

leh la contact kakak yang jual online tu.

K.A.A. said...

Tapi katanya ubat ni tak approved. Ada side effect reputkan tulang...wallahualam

Sha.Az said...

it is? x penah dengar pon... wallahualam.

K.A.A. said...

Haritu aku tnye kat kedai..org tu yg bgtau...huhu

Rawatan resdung said...

RAWATAN BUANG TOKSIK/LENDIR PUNCA RESDUNG - Tanpa pembedahan.

•Membuang toksik/lendir punca masalah Resdung (Bukan guna Asap/Lilin)
•Membersihkan rongga hidung.
•Membuang kahak pekat/lendir yg melekat di tekak & paru-paru.
•Melegakan saluran pernafasan/athma.
•Melegakan gatal hidung, hidung tersumbat, kerap bersin, hidung berair & jerawat resdung.
•“Cuci suara” untuk mengaji, azan atau berkhutbah – Melancarkan/menyaringkan lontaran suara.
•Buang lendir pekat yang tersekat di dada akibat merokok – Masalah sesak dada.
•RM40 (Diskaun untuk Pelajar RM35)
•Juga menjual ubat untuk membuang toksik/lendir Resdung.

Call/sms : 012-6546509
(Rawatan ke rumah disediakan atas budi bicara)

*Wanita hamil, pesakit Jantung dan kanak2 di bawah 12 tahun tidak boleh buat rawatan ini.

affandi hussain said...

assalam.. saya bersetuju dengan testimoni tu.. saya pun guna super resdong dan alhamdulillah.. semakin lega rasanya. Setakat ni ubat tu takde side effect. Kalau susah nak cari.. cuba tgk kat sini..
anti-sinusitis.blogspot.com

Nurul.Ameera said...

http://www.moh.gov.bn/news/20110804a.htm

The Ministry of Health would like to inform the public against the use of the following adulterated traditional medicines and cosmetic products:

ST-AMINA manufactured by Aura Adi Enterprise, Malaysia was found to be adulterated with Dexamethasone;
Super Resdong manufactured by Abu Dhabis Corp. Sdn Bhd, Malaysia was found to be adulterated with Dexamethasone and Chlorpheniramine; and
Melacare Demelanizing Cream and Melacare Sunscreen Lotion were found to be adulterated with Hydroquinone.

Anonymous said...

nAK SHARE JUGAK,,,

SY NIH PUN RESDUNG YANG AMAT TEROK... SAYA akan cuba dengn ubat resdong nieh... so far yang saya leh bgtahu.. every medicine yang kita makan selalunya x leh tahan lama dlm badan kita sebb our body system akan develop imun system.. that is why after some times ubat tuh dah less effect kt kita compare first tiem kita makan, apa yang I makan sekrg nih one chinese medicine herbs namaya shu li bao local made, company nih ader website www.sls.com.my, dh makan 2 bulan sekrg nih effect ubat nih kat sy dah makin kurang.... x mcm pes time makan dulu, sebelum nih try ezibreath, ok jugak bertahan ngn sy 1 bulan sebelum tukar ke shu li bao nih ( approved by KKM )

ABRAHAM MATHEEW said...

Salam. Is there a direct selling or MLM business plan for this product?

asm said...

No MAL06051618T super resdong tak wujud dalam database Ministry Of Health. Sijil halal pun takde dalam senarai Jakim.Dah beli dua kotak RM15 each.suspen jgk nak makan ni, kesan ok muujarab.cuma suspen kesan jangka panjang.buang jer kot..

Anonymous said...

Btol ke xb'dftar ubt ni???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peeps here *wink